Slim met geld omgaan ‘Dina schrijft’!

logo-sd

Persbericht

Datum             28-11-2016
Woordvoering      Debby Hanse
debby.hanse@schouwen-duiveland.nl
Tel: 0111-452273
06-30281772

Gratis magazine aan voor minima
met bespaartips en regelingen

Schouwen-Duiveland is een nieuw magazine rijker: ‘Dina schrijft’. Deze speciale editie voor en door de minima is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland en Dina Bart, budgetcoach en hoofdredacteur van ‘Dina schrijft. Deze bewaarspecial bevat informatie over de minimaregelingen van de gemeente en allerlei tips om slim met geld om te gaan ‘Dina schrijft’ is gratis verkrijgbaar, onder meer in de hal van het gemeentehuis (balie werk en inkomen).

De regelingen om mensen met een krappe beurs te ondersteunen zijn er. Maar in de praktijk blijkt dat mensen met weinig inkomen niet altijd op de hoogte zijn van het bestaan van dergelijke voorzieningen. Daardoor missen ze een tegemoetkoming waarop ze wel recht hebben. “Als gemeente steken we veel energie in de voorlichting over deze regelingen aan mensen met een minimum inkomen. Toch bereiken we nog lang niet iedereen en dat is jammer”, aldus wethouder Cees van den Bos (sociaal domein).

Om daarin verandering te brengen heeft Dina Bart op verzoek van de gemeente een speciale, eenmalige en gratis editie voor Schouwen-Duiveland samengesteld. ‘Dina schrijft’ is een full colour bewaarmagazine met informatie, tips, regelingen en mogelijkheden voor mensen met een laag inkomen. Het tijdschrift is een initiatief van Dineke Bart van de stichting Uit-zicht ( http://www.stichtinguit-zicht.nl/ ).

Als budgetcoach, maar vooral ook als ervaringsdeskundige deelt zij via dit tijdschrift haar kennis met anderen Dat gebeurt onder meer door een artikel over verstandig boodschappen doen, goedkoop wassen met zelfgemaakt wasmiddel en budgettering.

Dina schrijft is behalve in het gemeentehuis, ook verkrijgbaar bij de bibliotheek in Zierikzee, Bruinisse en Burgh-Haamstede, het Leger des Heils (Poststraat Zierikzee), sportcentrum Laco (Zierikzee) en de ruilwinkel/kledingbeurs (Calandweg, Zierikzee) en de dorpshuizen.

Digitale versie: Dina schrijft:
DINAschrijft Schouwen-D. v9.pdf

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.