Brouwershaven kan verder met stadsvisie

694BROUWERSHAVEN – De stadsraad Brouwershaven kan verder met haar toekomstplan. Er komt alleen geen 75.000 euro subsidie van de gemeente, maar 50.000 euro.

Een week geleden trok de stadsraad boos de stekker uit de stadsvisie, toen in een gesprek met wethouder Wout van den Berg bleek dat de spelregels zijn veranderd. De stads- en dorpsraden hebben niet langer de regie over toekomstplannen, maar de gemeente en het budget is verlaagd. Als antwoord op de boze stadsraad heeft het gemeentebestuur snel een nieuw voorstel geschreven. Daarin staat dat zowel gemeente als stads- en dorpsraden het initiatief mogen nemen.

Wethouder Wout van den Berg: “Een herstelpoging?Ja, kort door de bocht gezegd wel. Maar dan met de nuance dat het de gemeenteraad was die in 2015 besloot dat er stads- en dorpsvisies moesten komen. En dat het ook de gemeenteraad was die eind 2016 vond dat de regie daarover terug naar de gemeente moest.”

Brouwershaven krijgt nu het nieuwe budget van 50.000 euro, 25.000 euro minder dan het oude. Van den Berg: “Als er meer geld moet komen is dat ook aan de raad.” Het nieuwe voorstel komt 30 maart in zowel commissie- als raadsvergadering.

Bron: PZC

Hanno Canters: Dit artikel is zonder raadpleging van de Stadsraad geschreven. Het voorstel voor borging en geld voor de Stadsvisie wordt donderdag 30 maart a.s. om 19:30 in een speciale commissievergadering en direct daarop aansluitend in de gemeenteraad behandeld. De Stadsraad heeft vertouwen in de politiek en het bestuur en gaat er vanuit dat dit donderdag goed komt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.