Hoe ziet u het buitengebied in de toekomst?

flyer gebiedsconferentie-A5_1flyer gebiedsconferentie-A5_2
Voor het buitengebied zijn we van start gegaan met het proces om te komen tot een nieuwe omgevingsvisie omdat de huidige structuurvisie geactualiseerd moet worden. Dit doen we in het licht van de nieuwe Omgevingswet die naar verwachting begin 2019 in werking treedt. Het grote verschil met de vorige wetgeving is dat we echt met onze inwoners en ondernemers actief om de tafel gaan zitten en in contact blijven. Kortom geen eenmalig gesprek, maar een relatie opbouwen is het idee.
We hebben een website laten maken die gaat over de toekomst van Schouwen-Duiveland (www.toekomstschouwen-duiveland.nl) , op deze site gaan we graag met u in gesprek over een aantal belangrijke onderwerpen. We beginnen met het gesprek over de toekomst van het buitengebied (inclusief het water).

Want hoe houden we ons eiland mooi en vitaal?
Wat kunnen inwoners daaraan bijdragen? Wat moeten wij doen? Met wie willen inwoners zich organiseren om iets aan te pakken. Zijn er inwoners die met plannen die wij maken willen meedenken en kunnen wij met hen meedenken? Wat speelt er allemaal in het buitengebied (en water) van de gemeente? Kortom we willen in gesprek met iedereen die een band heeft met het buitengebied.

Meedoen kan op verschillende manieren.

Reageren op de vraagstukken
Begin 2017 hebben we met ongeveer 35 inwoners en partijen in het buitengebied gesproken en dat heeft ons inzicht gegeven in veel vraagstukken die in het buitengebied spelen. Daarnaast hebben we vraagstukken opgehaald bij onze ambtelijke collega’s, van provincie, waterschap, Rijkswaterstaat en gemeente. Al deze vraagstukken zijn de basis voor onze gesprekken op de gebiedsconferentie. U kunt de vraagstukken op verschillende manieren bekijken en u kunt daar tot 22 mei op reageren via www.buitengebiedschouwen-duiveland.nl .

23 mei Gebiedsconferentie
Op 23 mei om 19.00 uur organiseren we een openbare gespreksavond voor iedereen die geïnteresseerd is in het buitengebied. In drie ronden gaan we met elkaar in gesprek over een breed scala aan onderwerpen om zo meer kennis en
informatie op te halen. Wilt u meedoen? Meld je dan aan via www.buitengebiedschouwen-duiveland.nl. Dan houden we rekening met uw komst.

De flyer/poster van de aankondiging van de gebiedsconferentie is in de bijlage opgenomen. Het verzoek aan u is om uw eigen achterban te informeren over de website buitengebiedschouwen-duiveland.nl en de mogelijkheid om mee te praten. Wilt u de flyer via uw eigen kanalen verspreiden ?
flyer gebiedsconferentie-A5.pdf

Internetconsultatie vanaf midden juni
Met het werk dat op de gebiedsconferentie gedaan wordt organiseren we op de website www.buitengebiedschouwen-duiveland.nl een discussie over de belangrijkste thema’s om de nieuwe koers voor het buitengebied van Schouwen-Duiveland te vinden.

Vragen en informatie
Kijk op onze website www.buitengebiedschouwen-duiveland.nl .
U kunt natuurlijk ook een emailbericht sturen aan kitty.henderson@schouwen-duiveland.nl of telefonisch contact opnemen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.