Kastanjeboom geplant voor 100 jarige in Brouwerhaven

VIDEO | BURGHSLUIS – Vijfenzestig jaar heeft Martien Hart op ‘‘t Ouwe Sluusje’ gewoond. Had de gemeente Schouwen-Duiveland geen boom voor Martien geplant, dan hadden zijn oude buurtjes dat wel gedaan als-ie honderd werd.

694Want de familie Hart is Burghsluis en Burghsluis is de familie Hart, zoals één van de buren het donderdag zei. ,,Hij is een echte Zeeuw, in hart en nieren en helemaal vergroeid met het Sluusje’’, vertelt oud-buurvrouw Annemarie Kuipers. Met de Watersnoodramp werd ’t Sluusje hard getroffen. Tien mensen uit het buurtje kwamen om. Voormalig paardenknecht én ‘burgemeester van ’t Sluusje’ Martien bouwde daarna stukje bij beetje de buurt weer op. Donderdag plantte hij er eigenhandig een juttepeer. ,,Omdat ik die peertjes vroeger ook altijd in Burgh ging halen.’’


De gemeente Schouwen-Duiveland geeft elk jaar alle eeuwelingen een boom. Behalve de juttepeer van Martien werd een tamme kastanjeboom geplant voor mevrouw Corrie Catsman-Slager, in het Slingerbos in Brouwershaven. Op Schouwen-Duiveland zijn inmiddels zo’n dertig bomen voor honderdjarigen geplant.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.