Markt Brouwershaven moet weer kloppend hart worden

De Markt in Brouwershaven.BROUWERSHAVEN – In de laatste vergadering voor de verkiezingen had de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland donderdag een cadeautje voor Brouwershaven.

Het is wel een beetje een sigaar uit eigen doos die de raad weggaf aan Brouwershaven. In totaal is 75.000 euro beschikbaar voor het uitvoeringsprogramma van de stadsvisie Ik hou van Brouw. Het geld dat nu met een unaniem gedragen amendement van LSD, VVD en ChristenUnie wordt geoormerkt, moet uit dat budget worden geput. Eerder zag LSD nog de mogelijkheid de smalstad een extraatje te gunnen, maar daarvoor bleek het verzet bij andere partijen al snel te groot. Het unanieme besluit werd desondanks door een delegatie uit Brouwershaven op de tribune met een bescheiden applaus verwelkomd.

Wethouder Jacqueline van Burg (LSD) gaf aan dat het college het amendement ‘van harte kan ondersteunen’. ,,Want inmiddels houdt iedereen van Brouw.” Van Burg voelt ook wel iets voor de suggestie van de PvdA om bij de plaatsing van informatiepanelen te beginnen met het oude stadhuis aan de Markt.Markt

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.