Doe mee met de Landelijke Opschoondag!

Beste Stadsraad,

Op 24 maart is het Landelijke Opschoondag. In verschillende gemeentes in heel Nederland gaan wijken, dorpen, bedrijven, scholen en/of verenigingen aan de slag om hun buurt schoon te maken van zwerfafval door een opruimactie te organiseren.

Zwerfafval op straat, troep in de wegbermen, zwerfvuil in waardevolle natuurgebieden of afval rondom bedrijven, sportclubs en scholen. Iedereen ergert zich aan rondslingerend afval. Het ziet er niet netjes uit maar het kan je ook een onveilig gevoel geven. Ook heeft zwerfafval grote gevolgen voor de mens en het milieu.

Om het probleem van zwerfafval aan te pakken is het belangrijk dat wij als bewoners onze leefomgeving schoon houden. Doe daarom mee met een opruimactie in jou buurt. Naast dat het goed is voor het milieu, is een opruimactie ook gezellig en brengt het bewoners bij elkaar. Start bijvoorbeeld met een bakje koffie of thee, of ga voor een heerlijke warme soep achteraf.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Meld je opruimactie  aan op de website en bestel gratis materiaal ter ondersteuning van jou opruimactie. Voor alle scholen en bso’s die een opruimactie plannen in de periode tussen 5 maart en 1 april, is er een gratis Re-Cycle-Me knutselpakket beschikbaar.  Ga naar de website: www.supportervanschoon.nl voor het aanmelden van een opruimactie.

Het NME Schouwen-Duiveland ondersteunt dergeijke opruimacties ook vanuit het project Schoon Zeeland dat ondesteunt wordt door de Gemeente Schouwen-Duiveland. Schoon Zeeland is een campagne voor een mooie, schone provincie, zonder zwerfafval op het strand en aan de dijken.

Voor een geslaagde opruimactie kun je bij ons materiaal lenen zoals knijpers, handschoenen en hesjes. We denken graag mee voor het organiseren van een gezamelijke opruimactie met bijvoorbeeld de school, ondernemers uit het dorp of een sportvereniging.

Voor meer informatie, neem gerust contact op!

Met vriendelijke groet,
Terry Bom

NME-Centrum Schouwen-Duiveland
p/a Radarschool De Zonnewijzer
I.M. van der Bijlstraat 15, Zonnemaire
Postadres: Postbus 245, 4300 AE Zierikzee
bereikbaar op: ma en wo
e-mail: terry.bom@nmesd.nl
www.nmeschouwenduiveland.nl
www.schoonzeeland.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.