Miscommunicatie nekt stadsvisie Brouwershaven

Vorige week heeft de Stadsraad Brouwershaven een brief geschreven naar alle fractievoorzitters in de gemeenteraad en de leden van het college van B&W over de borging van onze stadsvisie (regievoering) en de financiële middelen die wij daarvoor willen inzetten. Door de publicatie van onze brief op de website van de gemeente, is dit krantenartikel vandaag in de PZC gekomen. We willen graag de rust bewaren, want wat in het artikel staat is niet helemaal waar; we hebben het proces namelijk niet stil gelegd en het loopt juist heel erg goed. Mocht er meer nieuws volgen dan houden jullie daar uiteraard graag van op de hoogte.

Volledig krantenartikel Bron PZC
694BROUWERSHAVEN – De stadsraad van Brouwershaven stopt met voorbereidingen van de stadsvisie. Het geld dat de raad dacht te krijgen voor het toekomstplan, komt niet. Miscommunicatie tussen stad en bestuur.

Brouwershaven kan wel een opkikker gebruiken, kaartte de stadsraad vorig jaar aan in het gemeentehuis. Dat vonden ze daar ook: 75.000 euro zou vrijkomen om de smalstad te revitaliseren.

Samen met een landschapsarchitect ging de stadsraad aan de slag met de stadvisie. Het gemeentehuis werd op de hoogte gehouden. In december was er nog een afspraak, in januari was er nog mailcontact. Maar toen werd het stil. Tot de stadsraad hoorde dat er helemaal geen geld komt.

Tussendoor is namelijk nog een amendement aangenomen. ,,Daarin staat dat de regie wordt gelegd bij de gemeente”, zegt wethouder Wout van den Berg. ,,Met dat besluit komen eerdere besluiten te vervallen. Ook geldelijke toezeggingen.”

Terwijl de stadsraad nou juist dacht dat met dat amendement de regie bij de stadsraad werd gelegd. ,,Wij voelen ons niet serieus genomen”, schrijft Hanno Canters namens de stadsraad.

Verkeerde interpretatie of verkeerde uitleg? Allebei, zegt LSD-raadslid Robbert Lievense. ,,We zijn al heel lang regiegemeente, maar als we iets niet kunnen is het regie voeren. Dus we gaan eerst de term regie goed omschrijven en die vervolgens voeren. Met de stadsvisie blijft de basis, zodat de stadsraad door kan met waar die mee bezig was.”

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.