‘Rondje Schouwen-Duiveland’ in de ‘Week van de Eenzaamheid’

Zoals u wellicht in de media hebt gelezen, organiseert SMWO op 22 september een “Rondje Schouwen-Duiveland” voor mensen die weinig contacten hebben en thuiswonend zijn (dus niet in een verpleeeghuis of verzorgingshuis). Gedurende een ochtend of een middag gaan vrijwilligers met eigen auto met de deelnemers op pad om volgens een routesuggestie (waar dus ook wat vanaf geweken kan worden) mooie plaatsen te bezoeken en bv. plaatsen “van vroeger”. Halverwege is een koffiestop bij de Heerenkeet. Reiskosten worden vergoed tot een max. aantal km. Verdere informatie vindt u onder persbericht.
Mocht u mensen uit uw omgeving kennen die dit leuk zouden vinden en tot de doelgroep behoren, dan kunt u, in overleg, diegene aanmelden via de site www.smwosd.nl. Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden. De inschrijving sluit 10 september (vol=vol). We hopen dat we mensen die misschien weinig uitstapjes meer maken, wat van ons mooie eiland kunnen laten zien en dat zij een gezellige ochtend/middag hebben.
Hartelijk bedankt voor de medewerking en we hopen op een gezellige en mooie dag met elkaar!

Persbericht ‘Rondje Schouwen-Duiveland’

Eind september 2016 wordt landelijk aandacht besteed aan de problemen rondom eenzaamheid tijdens de Week van de Eenzaamheid. In Nederland voelt meer dan een miljoen mensen zich sterk eenzaam. Door vergrijzing, ontkerkelijking en individualisering krijgen zij het gevoel “er niet meer bij te horen”.Minder contacten leiden er vaak toe, dat je wereldje letterlijk en figuurlijk kleiner wordt. Ook gezondheidsproblemen kunnen een gevolg zijn van een gevoel van eenzaamheid.SMWO organiseert op 22 september een “Rondje Schouwen-Duiveland”: een autoritje over ons mooie eiland met een gezellige koffiestop in de Heerenkeet in Kerkwerve, waar de deelnemers en vrijwilligers samen komen voor een kopje koffie/thee en wat lekkers. Bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen, weinig contacten hebben en die het leuk vinden om een ochtend of middag op stap te gaan. De route wordt gereden door vrijwilligers en voert langs leuke en markante plaatsen op Schouwen-Duiveland. Er kan gekozen worden voor de ochtend (van ± 9.15- 12.30 uur) of de middag ( van ± 13.15- 16.30 uur). Lijkt het u leuk om hieraan deel te nemen, meldt u zich dan aan via onze site: www.smwosd.nl onder het thema leefbaarheid. Dit kan eventueel ook telefonisch: 0111- 453 444. Het kan ook zijn, dat u iemand kent in uw woonomgeving die weinig contacten heeft. U kunt dan diegene vragen of hij/zij het leuk vindt om op 22 september mee te gaan. Het is wel belangrijk dit te bespreken, anders staan we misschien voor een gesloten deur. U kunt dan vervolgens (samen) de aanmelding doen.

Aanmelden kan tot 10 september. Vol=vol.

Voor deze activiteit hebben we ook vrijwilligers nodig die met hun auto een ochtend of middag (of beide dagdelen) op pad willen gaan aan de hand van een door ons verstrekt routevoorstel. De vrijwilliger ontvangt hiervoor een reiskostenvergoeding. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via de site www.smwosd.nl onder het thema leefbaarheid.

Voor verdere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met SMWO, Sandra Engel, tel. 0111 – 453 444.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.