Hop-on Hop-Off bus, halte Markt en nieuwe haven

Gasten kunnen op een inspirerende manier kennis maken met het eiland Schouwen-Duiveland. Samen met ondernemers, overheden en vervoersmaatschappijen wordt invulling gegeven aan toeristisch openbaar vervoer middels een sightseeing bus. Om gasten fan te maken en verwachtingen te overtreffen zorgt de sightseeing bus voor de ultieme beleving en inspiratie.

sigt-seeingbus-1sigt-seeingbus-2

Vanuit de ondernemers is er een uitdrukkelijke behoefte aan ontsluiting van de gehele regio en de verschillende attracties; het reguliere openbaar vervoer geeft hier niet voldoende invulling aan. De sightseeing bus is de verbinding tussen de verblijfsaccommodatie, attracties en musea op Schouwen-Duiveland. De verschillende musea op Schouwen-Duiveland, waaronder het Watersnoodmuseum, maar ook de Jachthaven in Bruinisse zijn straks nog beter bereikbaar voor de gast. Voor dit vervoer staan niet snelheid en frequentie, maar vooral beleving en ‘sightseeing’ voorop.

Daarnaast rijden er dit jaar ook toeristische taxi’s. Middels de toeristische taxi’s wordt de bereikbaarheid verbeterd voor gasten van de aangesloten accommodaties naar onze stranden, attracties, steden en dorpen op geheel Schouwen-Duiveland.

Toeristische taxi-1Toeristische taxi-2

Met de ZeelandPas krijgen gasten van de leden van de Stichting Schouwen-Duiveland Pas geweldige voordelen én gratis extra’s bij attracties, musea en andere belevenissen in heel Zeeland. Daarnaast reist men gratis én onbeperkt met de sightseeing bus en ontvangt men voordeel op het gebruik van de toeristische taxi. De sightseeing bus is tegen betaling ook toegankelijk voor alle overige gasten op en inwoners van Schouwen-Duiveland. Zij betalen het reguliere OV-tarief en kunnen hierbij gebruik maken van hun OV-chipkaart of andere openbaar vervoerbewijzen.
De opstapplaatsen worden voorzien van duidelijke en herkenbare halteborden inclusief dienstregeling. De acceptanten van de ZeelandPas op Schouwen-Duiveland worden benoemd en de halte wordt voorzien van een wandelroute kaart. Hiermee wordt de gast juist, volledig en op een inspirerende manier geïnformeerd over alle mogelijkheden op Schouwen-Duiveland.

De sightseeing-bus rijdt vanaf 1 juli tot en met 2 september 2017 op dinsdag, donderdag en zaterdag en in het voor- en naseizoen vanaf 22 april tot 24 juni en vanaf 3 september t/m 4 november 2017 tenminste elke zaterdag. De bus vertrekt vanaf het transferium in Renesse in twee richtingen (een noord- en een zuid lijn) en rijdt het gehele eiland rond. Er kan op diverse plaatsen worden ingestapt en uitgestapt. De totale sightseeing ronde duurt 2,5 tot 3 uur. Voor de complete dienstregeling en meer informatie over het toeristisch openbaar vervoer zie www.zeelandpas.nl/info.

De bus gaat rijden vanaf 22 april 2017. Voor de complete route en data van de sightseeing bus klik hier. Voor de volledige dienstregeling en haltes klik hier.

routekaart_en_datums_sightseeing_bus_schouwen-duivelanddienstregeling_sightseeing_bus_schouwen-duiveland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

routekaart_en_datums_sightseeing_bus_schouwen-duiveland.pdf
dienstregeling_sightseeing_bus_schouwen-duiveland.pdf

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.