Stadsraad Brouwershaven krijgt zijn zin met excuses van gemeenteraad

694ZIERIKZEE – De stadsraad van Brouwershaven mag onder eigen regie verder met zijn stadsvisie. De gemeente betaalt daar geen 50.000, maar 70.000 euro aan mee.

‘Triest dat we dit nu pas kunnen regelen’ (LSD), ‘We betreuren dat dit zo is gegaan’ (VVD). ‘Brouwershaven wacht al veel te lang’(CDA). Het zijn kwalificaties die de gemeenteraad donderdag gaf aan de gang van zaken rond de stadsvisie Brouwershaven. De stadsraad had die al goeddeels op papier staan toen de wethouder vorige maand meldde dat de spelregels waren veranderd. De stadsraad had niet op eigen houtje mogen werken en van 75.000 euro steun kon geen sprake zijn. Dat was in 2015 beloofd, maar in 2016 veranderde de gemeenteraad het beleid. Het gemeentebestuur dacht deze fout met een nieuw voorstel goed te maken, maar daar nam de gemeenteraad donderdagavond genoegen mee.

 In een unaniem gesteund amendement legt de raad de regie bij het opstellen van visies bij de stads- en dorpsraden. Bovendien krijgt Brouwershaven 70.000 euro. In het voorstel van B en W lag de regie naar keuze bij dorpsraad of gemeente en kreeg Brouwershaven slechts 50.000 euro.

Bron PZC

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.