Stadsraad Brouwershaven wil een nautisch kwartier rond jachthaven

694-4

De Nieuwe Jachthaven van Brouwershaven moet worden doorontwikkeld tot een nautisch kwartier. Dat is een van de aanbevelingen uit de donderdag gepresenteerde stadsvisie Brouwershaven. Voor het nautisch kwartier moet op het hoge deel bij de molen een gebouw worden neergezet met horeca, winkels en appartementen.

Daaromheen wordt, grenzend aan het water, een park aangelegd waar kinderen kunnen spelen en waar ook de muziektent staat. Het voetpad langs de jachthaven wordt verbreed tot een boulevard en dat gebeurt ook in de bocht bij het Tonnenmagazijn en aan de Haven Noordzijde. Zo ontstaat een wandelroute naar het centrum.

Daar verdwijnt Jacob Cats van zijn vertrouwde stek op de Markt. Het beeld wordt aan de kop van de Oude Haven op een verhoogd plateau gezet. Eromheen komen trappen, waar je op kan zitten. Op de wanden langs de ‘Trappen van Brouw’ worden verhalen verbeeld: over de handel, de garnalenvangst, het loodswezen en natuurlijk over Cats zelf. Stadsvisie en stadsvlag worden zaterdag ten doop gehouden bij de start van de Brouwse Dag.

 

IMG_6458
IMG_6463
IMG_6462
IMG_6466
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.